Země plná sandálů, gyros, olivových olejů, všudypřítomných koček a dluhů

καλημέρα!

Právě se nacházím na slunné Krétě a zbývající dny dovolené si užívám, co se dá.

Má Tlustá Řecká Dovolená mě naučila následující:

V restauraci se mohu přecpávat čerstvými krevetami až k prasknutí a popíjet nekonečné množství koktejlů na pláži bez toho, abych se příliš opila, protože po těch vydatných večeřích – a obědech i snídaních, toho moje tělo snad ani není schopné.

Naprosto všude se tu volně pohybují nejrůznější kočky, což je pro mě jako milovníka všech kočkovitých šelem skoro něco jako ráj, taky už jsem se se všemi řádně seznámila a většinu i pojmenovala.

Naučila jsem se tancovat řecké tance a byla dokonce nucena zatancovat na stole před nejméně stovkou lidí, ale nejspíš to nebyla taková katastrofa, protože nikdo si nestěžoval na veřejné pohoršování mládeže ani prznění řecké kultury.

Vytahování bodlin mořského ježka z chodidla je snad horší než porod a tím pádem tato ostnatá potvora, co se tváří jakože já tady ani nejsem, momentálně vede na listině mých nejneoblíbenějších živočichů, a to dokonce i před mým šéfem.

A nakonec – neexistuje lepší lék na vyčištění hlavy, než se položit do vln a nechat se unášet. Máte pak pocit, že se vás nic na světě nemůže dotknout, nic vás nemůže ranit, můžete jen volně inhalovat destilát mořské soli a čirého štěstí.

Sama si připadám jak v kýčovitém filmu, o to víc se mi nechce zpět do reality. Asi takový ten pocit, jako se probudit po závěrečných titulkách v zaplivaném kině s podlahou posetou stovkami bílých kuliček pražené kukuřice a zjistit, že film je u konce a všichni už dávno odešli.

2 komentáře: „Země plná sandálů, gyros, olivových olejů, všudypřítomných koček a dluhů

  1. Mě přišlo, že všechny ty kočky byly nehorázně vyhublé 😛 Houpání na vlnách bylo fajn… Dokud nepřišly takové ty větší, to jsme měli problém se z té vody vyhrabat, jak nás to pořád tahalo zpátky. Nakonec se nám to podařilo, celí dodření do krve, ale vysmátí. A tvou nenávist k ježovkám naprosto chápu, taky jsem měla tu čest vytahovat její ostny z nohy 😎

    1. Vyhublé mi přišly také, proto jsem jim vždy kradla šunku od snídaně. 🙂 S těmi ostny pevně doufám, že už čest mít nikdy nebudu…nic příjemného.

Napsat komentář